De pendel als innerlijk kompas

Achtergrond en herkomst van de pendel

De pendel staat bekend als instrument om levensvragen te stellen. Zelfs de wetenschapper Galilea bestudeerde de zwaartekracht aan de hand van berekeningen over de slinger van de pendel, hoewel je in de Middeleeuwen voor het gebruik voor hekserij werd met de dood werd afgestraft. In Noord-Afrikaanse grotten heeft men uit 6000 voor Christus tekeningen gevonden van mensen met een wichelroede, de oudere vorm van pendelen. Inmiddels bestaan er pendelkaarten waarmee je heel subtiel informatie uit je onderbewuste voor jezelf bewust kunt maken met de eenvoudige uitslagen van de pendel.

Radiësthesie

Pendelen is net als het veel oudere en meer bekende wichelroedelopen een vorm van radiësthesie waarbij de subtiele straling rondom ons fysieke lichaam die informatie over ons bevat, de pendel doet uitslaan. Uitgaande van de werking van de wichelroede voor het detecteren van energiebronnen en aardestralen, brengt het subtielere instrument zoals de pendel ons dichter bij ons onderbewuste, detecteert het de disbalansen op lichamelijk én geestelijk gebied en geeft het pendelen zelfinzicht.

Wetenschappelijk onderzoek

Er zijn wetenschappelijke onderzoeken in o.a. Engeland en Amerika naar de pendeluitslag gedaan. Zelfs zijn er proeven geweest die duiden op een energie die de pendeluitslagen te weeg brengt. Deze energie wordt  Extra Sensory Perceptions genoemd en er werd bewezen dat sommige mensen gevoeliger voor ESP zijn. Wat ESP precies is, daar wordt verder onderzoek naar gedaan. Inmiddels zijn er vele persoonlijke gebruikers en complementair therapeuten die de ervaring net zoals ik hebben dat de pendel als betrouwbaar instrument te hanteren is.

Waardevolle uitbreiding behandeling

Zelf gebruik ik de pendel na een cursus waarin ik ook heb geleerd om iemands chakra energieën te zien en aura’s te voelen. Als energetisch therapeut zijn deze spirituele vaardigen voor mij en mijn clienten zeer waardevolle uitbreidingen op mijn bestaande massagebehandelingen waarbij ik - naast het puur lichamelijke en geestelijke aspect - aan de minst sterke chakra energie kan werken, iemands aura kan opschonen of lekken aanvullen en oorzaken ervan verder kan uitpendelen. Het doel is om energetische blokkades te behandelen zodat men beter in zijn of haar eigen (levens)kracht komt te staan.

Eigen praktijkervaringen

Na ruime tijd persoonlijk én professioneel gebruik heb ik de pendel als een fijngevoelig en precies instrument leren kennen. Door steeds bewuster te worden van mijn eigen vraagstelling én van mijn eigen energie, heb ik beter leren pendelen. De pendelkaarten heb ik me tot een beter inzicht in mijn eigen behoeften en energieleks gegeven. Voor mij is het gebruik van de pendel een subtiel, betrouwbare en waardevolle wegwijzer geworden!

Heb je vragen of ik jou kan helpen óf wil je NamaRoepa Massage gewoon een keer ervaren? Neem dan contact gerust contact met me op via info@namaroepa.nl

Bronnen: Pendelen van A tot Z van Petra Sonnenberg, Pendelen en edelstenen, Kosmische krachten ter versterking van onze innerlijke vermogens van Orpha Cochie, Wikipedia


Archief