Huna filosofie 

Lomi lomi is een eeuwenoude, traditionele en spirituele massagevorm afkomstig van de Hawaïaanse eilanden. Volgens de Hawaïaanse filosofie Huna zijn spirituele verbondenheid en onvoorwaardelijke liefde belangrijk om gezond te zijn en te blijven. Op de Hawaïaanse eilanden werden de lomi lomi massagetechnieken binnen de families geleerd waardoor er verschillende stijlen ontstonden. In de jaren '70 werd voor het eerst lomi lomi door Aunty Margaret aan niet-Hawaïanen geleerd.

Fluwelen kattepootjes

Op Hawaï kennen ze het woord lomi voor frictie of kneding net als de bewegingen die een kat met zijn fluwelen pootjes maakt als hij spint. Naast acupressuurpunten en knedingen worden er ook veel ritmische en vloeiende bewegingen gemaakt. Deze ritmische bewegingen lijken op het scheppen van water dat denkbeeldig over het lichaam stroomt en alle blokkades losweekt. Het doet denken aan de golvende bewegingen van de oceaan.

Harmonie en rust

Lomi lomi massage bestaat dus vooral uit harmonische massagetechnieken, waarbij ook met de onderarmen en ellebogen gemasseerd wordt. Het lichaam komt tot rust in ieders eigen natuurlijke en harmonische ritme. Voor elk lichaam kan dit een ander ritme zijn dat elke keer wordt afgestemd.

Reinigende, liefdevolle massage

Met de intentie van spirituele verbondenheid en onvoorwaardelijke liefde is een lomi lomi massage een zachte, liefdevolle en transformerende behandeling van lichaam en geest. Vaak werd er door Hawaïanen gebeden voor de massage die niet alleen ter ontspanning was maar ook je reinigde van lichamelijke en psychische blokkades. Zo ontstaat harmonie tussen lichaam, geest en ziel.

Tip

Probeer eens onder de douche je kort te concentreren hoe het warme water via je hoofd, langs je nek over je rug valt. Het warme water neemt jouw spanning en stress over en je lichaam ontspant zich. Dit geeft je een indruk van het effect van een lomi lomi massage. Wil je het ervaren? Boek dan een harmonische, liefdevolle massage!

Heb je vragen of ik jou kan helpen óf wil je NamaRoepa Massage gewoon een keer ervaren? Neem dan contact gerust contact met me op via info@namaroepa.nl


Archief