Steeds meer stress

De meeste mensen die ik masseer ervaren veel stress - soms zelfs chronisch, anderen weer vooral emotionele stress - wat ik niet vreemd vind gezien de druk die velen dagelijks ervaren. Ergens verbaast het me ook dat we in onze huidige samenleving zoveel techniek kennen die ons leven van gemak en comfort voorziet en ook dat de snelheid waarmee de ene technische ontwikkeling de andere opvolgt, we toch steeds meer stress ervaren.

Massage is universeel

Masseren daarentegen blijft een natuurlijke en universele geneeswijze die tijdloos is. De technieken die ik me tot nu toe eigen heb gemaakt, komen dan ook uit allerlei hoeken van de wereld en hebben hun effectiviteit door de loop der jaren aan vele generaties voor ons bewezen.Of het nu gaat om de heilzame lomi lomi van Hawaiaanse oorsprong, de Ayurvedische hoofdmassage uit India, de Thaise stoelmassage, de Shantala babymassage en niet te vergeten de traditioneel overgeleverde Javaanse massagetechnieken, allemaal zijn het vormen van massage. En wat betreft wetenschappelijk onderzoek uit de medische wereld wordt elke keer bewezen dat massage goed is voor ons lichaam en geest én dat we zelf nog niet alle positieve effecten wetenschappelijk ontdekt hebben. Dat kan alleen maar nog meer positieve resultaten voor de toekomst beloven!

Hier en nu

Toch ervaren sommigen nog een drempel met masseren en wordt massage als niet-westers beschouwd, als iets wat spiritueel is of een religieuze achtergrond van je verlangt. Ik kan echter niks wezenlijkers bedenken als massage dat je in het hier en nu brengt. Je aandacht gaat onmiddellijk van alle mogelijke gedachten naar de plek in je lichaam waar de massage op dàt moment wordt gegeven. Zelf kun je het effect van de massagebehandeling versterken. Want hoe meer je je concentreert om te ontspannen en je aandacht naar het hier en nu te brengen, hoe meer je van de massage zelf geniet maar ook des te geconcentreerder en vitaler je wordt.

NamaRoepa Massage brengt je in het hier en nu en helpt je weer in je eigen kracht te staan!


Archief