Persbericht 3 april 2014

Oosterse massagetechnieken van moeder op dochter doorgegeven versnellen genezing blessures

Ratna Karaya start vanaf 2 april a.s. haar op oosterse waarden geïnspireerde massagepraktijk in de regio Breda-Drechtsteden-Gorinchem: NamaRoepa Massage. Zij legt zich volledig toe op sport- en anti-stress massage. Door haar Javaanse en medische opleiding resp. kennis voegt zij extra waarden aan de westerse behandelmethoden toe. Behandelingen leiden daardoor sneller tot resultaat, wat óók betekent dat de (zorg)kosten afnemen.

Traditionele roots uit Java

“Steeds vaker hoor ik van mensen die ik behandel, dat zij relatief weinig vergoed krijgen”, zegt gediplomeerd masseur Ratna Karaya van NamaRoepa Massage. “De oorzaak ligt volgens mij in het feit dat de reguliere geneeskunde en de farmaceutische industrie veelal gericht zijn op symptoombestrijding en acute genezing. Dat is lang niet altijd mogelijk. Dankzij namaroepa massage – nog vrijwel onbekend in Nederland maar wereldwijd al breed toegepast - kan ik het genezingsproces toch helpen versnellen. Aansluitend is de combinatie van mijn kennis met die traditionele massagetechnieken, die op Java van moeder op dochter worden overgedragen, en medische know-how belangrijk voor het proces.”

Snellere genezing door prikkeling zintuigen

Namaroepa bestaat letterlijk uit twee componenten: ‘nama’ is de geest, ‘roepa’ het lichaam. De één kan niet zonder de ander. Een effectieve behandeling moet dus gericht zijn op beide componenten. Dat gebeurt door naast de feitelijke massage de zintuigen te prikkelen met onder andere licht en geur.

Ratna:
“Dankzij wetenschappelijk onderzoek van Dr. Mark Rapaport, gedaan aan het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles, staat nu vast dat massage een doeltreffende manier is om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen. Terwijl de massage de blessure of stress vermindert, maakt het lichaam oxytocine aan. Dat geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Daardoor ontstaat rust en nemen stressklachten af.”

NamaRoepa Massage maakt gebruik van de professionele omgeving van Soepel (Dordrecht), maar afspraken op locatie zijn eveneens mogelijk. NamaRoepa Massage behandelt klanten in de regio Breda, Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht en Gorinchem. Alle informatie is te vinden op www.namaroepa.nl.  

EINDE BERICHT


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ratna Karaya, telefonisch op 06 16 848 313 of per
e-mail: info@namaroepa.nl
Download dit persbericht als PDF bestand.


Datum: 3 april  2014