Visie

Eeuwenoude basis


NamaRoepa Massage werkt volgens de beginselen van een eeuwenoud Indiaas begrip, dat ook te vinden is in het Boeddhisme, over hoe je het lijden kunt tegengaan door zintuiglijke waarneming. Eigenaresse en masseur Ratna Karaya. is hiermee al jaren bekend en kan terugkijken op de uitstekende resultaten die dit oplevert.

Bewustwording

NamaRoepa Massage staat voor massage met een diepere betekenis dan simpelweg iemand aanraken. Namaroepa (ook wel namarupa) is een Indiaas woord en kan het best omschreven worden als ‘geeststof’ (lichaam en geest zijn één). Ofwel, onze geest kreeg in het aards leven een vaste vorm en heeft nu een zintuiglijk bewustzijn.

Harmonie

Het gaat er bij het aanraken om dat dit met een diepere intentie, echt van binnenuit gebeurt. Ratna: “De massage volgens namaroepa-beginselen gaat om een ieder, door aanraking en harmonie van alle zintuigen, qua lichaam en geest zoveel mogelijk in evenwicht te brengen, Lichaam en geest zijn voor mij continu met elkaar verbonden. Werken vanuit deze achtergrond geeft fantastische resultaten.”

Massage en zintuigen

Door tijdens massage van dit bewustzijn gebruik te maken, door aanraking, olie (geur), muziek, kaarslicht en wierook, komt het lichaam tussen slapen en waken. Hierdoor wordt de geest weer even herinnerd aan de ‘Oceaan’ en verliest de mens even het ego en alle aardse zorgen. Dit werkt in de massage extra louterend.

Sneller herstel

Namaroepa is een visie die inhoud geeft aan het leven en mensen helpt snel(ler) te herstellen. Het is geen abstracte wijsheid of mysterieus geloof. Het is een benaderingswijze die bewezen effectief is. Tijdens de behandeling wordt in de massageruimte de juiste sfeer opgewekt, zodat alle zintuigen geprikkeld worden. Dit helpt het herstel te bevorderen.