top of page
Zoeken

De harmoniserende bewegingen van Lomi Lomi massage‏

Bijgewerkt op: 30 dec. 2022

Waar bestaat de werking van de traditionele Hawaiaanse Lomi Lomi massage uit?


Huna filosofie


Lomi lomi is een eeuwenoude, traditionele en spirituele massagevorm afkomstig van de Hawaïaanse eilanden. Volgens de Hawaïaanse filosofie Huna zijn spirituele verbondenheid en onvoorwaardelijke liefde belangrijk om gezond te zijn en te blijven. Op de Hawaïaanse eilanden werden de lomi lomi massagetechnieken binnen de families geleerd waardoor er verschillende stijlen ontstonden. In de jaren '70 werd voor het eerst lomi lomi door Aunty Margaret aan niet-Hawaïanen geleerd.


Fluwelen kattepootjes


Op Hawaï kennen ze het woord lomi voor frictie of kneding net als de bewegingen die een kat met zijn fluwelen pootjes maakt als hij spint. Naast acupressuurpunten en knedingen worden er ook veel ritmische en vloeiende bewegingen gemaakt. Deze ritmische bewegingen lijken op het scheppen van water dat denkbeeldig over het lichaam stroomt en alle blokkades losweekt. Het doet denken aan de golvende bewegingen van de oceaan.


Harmonie en rust


Lomi lomi massage bestaat dus vooral uit harmonische massagetechnieken, waarbij ook met de onderarmen en ellebogen gemasseerd wordt. Het lichaam komt tot rust in ieders eigen natuurlijke en harmonische ritme. Voor elk lichaam kan dit een ander ritme zijn dat elke keer wordt afgestemd.


Reinigende, liefdevolle massage


Met de intentie van spirituele verbondenheid en onvoorwaardelijke liefde is een lomi lomi massage een zachte, liefdevolle en transformerende behandeling van lichaam en geest. Vaak werd er door Hawaïanen gebeden voor de massage die niet alleen ter ontspanning was maar ook je reinigde van lichamelijke en psychische blokkades. Zo ontstaat harmonie tussen lichaam, geest en ziel




4 weergaven0 opmerkingen
bottom of page